Gå til sideindhold

Byg Fremtiden 7. årgang

Den grønne omstillings helte har kloge hænder

 

9-12 elever fra 7. årgang får i april mulighed for at udforske, hvordan man med håndværk og byggeri kan gøre en forskel i den bæredygtige omstilling.

 

Eleverne mødes 1 + 5 dage. i 2024 - d. 3. april (opstartsdag) og fra 8. til 12. april i et forløb i Udskolingshuset, hvor de i fællesskab skal designe, konstruere og bygge med bæredygtige materialer og gøre sig erfaringer med håndværksfag i rivende udvikling. De skal både arbejde inde og ude – både i Udskolingshuset og ude i byen.  De skal brug deres nye viden i praksis og skabe noget, de med stolthed kan vise frem og bruge til at gøre os andre klogere på bæredygtigt byggeri.

 

Eleverne lærer undervejs om bæredygtige materialer, byggemetoder. Hvilke egenskaber har byggematerialer som beton og cement, træ, ler, tang og kork? Hvordan bygger man med dem? Hvordan kan man tænke planter ind som en del af byggeriet? Hvordan kan vi bygge, så klima og naturmæssig bæredygtighed, sociale fællesskaber og trivsel og skønhed går op i en højere enhed?

 

Kender du en elev, der kunne have glæde af at være med?

 

For spørgsmål og tilmelding kontakt:

 

Christina Hasager, chs@gentofte.dk, 21780045

eller

Amanda Kelly, auk@gentofte.dk, 91175711.

 

Tilmelding først til mølle, men med fokus på at blande skoler.

 

Byg Fremtiden er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Klimanetværket, Byens Hus og Udskolingshuset. Forløbet er besluttet og finansieret af Kommunalbestyrelsen i forbindelse med energikrisen i 2023.Senest opdateret 20.02.2024 14:13 af CHS
Apricore logo